San Marco
Zoek jouw stedentrip naar Venetië
Last minute Venetië - GaSamen stedentrips

Last minute Venetië

Vind een last minute Venetië

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Veel gasten gingen je voor
Geen reserveringskosten

Last minute Venetië

Zin om een last minute Venetië te boeken? Zie jij jezelf al vertoeven in een gondel door Canal Grande. Vaar onder de Rialtobrug door. Deze brug wordt ondersteund door veel verschillende pilaren in het water. Dit is ook meteen de oudste brug in Venetië. Ponte di Rialto is het hoogste punt van het grachtennetwerk. Het is de moeite waard om deze grachten vanaf grotere hoogte te zien. Geniet tijdens een last minute Venetië van een tocht in de gondel. Vaar door de sierlijke kanalen heen. Door alle kanalen zijn de Venetianen uitstekende zeevaarders. De stad is ook grotendeels water.

Een last minute Venetië stel je met een paar klikken samen. In minder dan twee uur vlieg je naar Venetië. Vanaf de luchthaven neem je de bus naar Piazzale Roma. Vanaf dit plein reis je met de bus naar het centrum of je hotel in de stad. Of je nu een weekend of lange stedentrip Venetië maakt, het blijft een romantische stad.

Wil je tijdens je last minute Venetië een kleurrijke aandenken meenemen? Ga dan naar glasblazerseiland Murano. Hoe het Muraanse glas geblazen wordt, is een geheim. Het Venetiaanse glas is al jarenlang wereldberoemd. Op het eiland Murano spot je alle gekleurde huisjes. Ook is het de moeite waard om langs de kade van de glasblazers te lopen. Hier vind je de meeste ateliers van het hele eiland.

Venetië is de Noord-Italiaanse stad die ook wel de “drijvende stad” wordt genoemd. Venetië bestaat uit 117 eilanden, 400 bruggen en 160 kanalen. Midden in het centrum gaat al het openbaar vervoer per boot of waterbus. Ook te voet kun je eigenlijk al vrijwel alle bezienswaardigheden in Venetië spotten. Loop naar Piazza San Marco. Dit is het bekende plein van Venetië. Hier zie je meteen de San Marco Basiliek. Deze prachtige basiliek heeft vijf grote koepels. Voor de liefhebbers van mozaïek is ook de binnenkant een aanrader. Ook de wandschilderingen zijn adembenemend mooi.

Vlakbij het Piazza San Marco zie je ook het Dogenpaleis. Dit is overdadig versierd met pracht en praal. Vroeger woonden hier de “Dogen” dit waren ook wel de mensen van adel. Bij het paleis hoort ook een gigantische klokkentoren. Deze klokkentoren zie je meteen vanaf Piazza San Marco. Oorspronkelijk is het paleis gemaakt door de “dogen”, het staatshoofd van Venetië. Dit was ook het justitiële hoofdkwartier. De binnenkant van het paleis is prachtig versierd.

Geniet tijdens een last minute Venetië ook van de culinaire hoogstandjes. Proef diverse lokale gerechten. Geniet één van de echte Italiaanse pasta of de Venetiaanse variant van tapas. De tapas in Venetië wordt ook wel cichetti genoemd. Geniet van alle lekkernijen die ze serveren. In plaats van een uitgebreid avondeten kun je ook tapas eten.

Spot tijdens een last minute Venetië de hele stad vanaf Fondaco dei Tedeschi. Dit is een gratis uitzichtpunt waar vandaan je een panoramisch uitzicht hebt. Om een goed beeld van Venetië te krijgen, is dit uitzichtpunt een aanrader.

Ga ook even winkelen in Venetië. Venetië zit vol met leuke winkels en boetiekjes. Houdt er wel rekening mee dat veel winkels dicht zijn tijdens de lunchpauze. Terwijl je door de verschillende straten heen loopt, spot je meteen alle kunst. Voor de kunstliefhebbers is dit de perfecte plek. Overal kom je wel onontdekte pareltjes qua kunst tegen.

De beste periode om een last minute Venetië te scoren is in de lente, zomer of herfst. De winters in Venetië zijn mild, maar er vallen dan wel meer buien dan in de andere seizoenen. Het varen in een gondel is natuurlijk veel leuker met lekker weer. Afdingen voor een ritje in de gondel kan wel beter in de winter.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur